UCLG-MEWA'NIN TAHRAN'DA 5 GÜNLÜK PROGRAMI

UCLG-MEWA, 4-8 Temmuz tarihleri arasında Tahran VLR Danışma Kurulu Toplantısı ve Akıllı Şehirler ve Kentsel Mobilite Komitesi Başkanlık Toplantısının yanı sıra Birinci Tahran Kardeş Şehir Festivali ve İran Üçüncü Uluslararası Akıllı Şehirler Fuarı'na Tahran'da katılım gösterdi. Etkinlikler Tahran Belediyesi’nin katılımı ve işbirliğiyle gerçekleştirildi.


 VLR EĞİTİM PROGRAMI İZMİR'DE DÜZENLENDİ

“Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Gönüllü Yerel Gözden Geçirme Sürecinde Performans Göstergeleri, Veri Standartları, İzleme ve Değerlendirme Eğitim Programı” 20-22 Temmuz tarihlerinde İzmir'de, Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve UNDP tarafından yürütülen Yerel Yönetim Reformu Projesi (LAR III) kapsamında düzenlenmiştir. Etkinliğin amacı, VLR amaç ve göstergelerine yönelik Türkiye’deki yerel yönetimlere yol gösterici, özelleştirilmiş bir rehberin hazırlanmasıdır. Etkinliğe UCLG-MEWA adına Komiteler ve Projeler Koordinatörü Melis Şahin katılmıştır.


 UCLG-MEWA TOPLUMSAL CİNSİYET GÜNDEMİ İLE GİRNE'DE

UCLG-MEWA Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi, UCLG-MEWA Kongresi'22 ardından yeni komite başkanlık divanı ile ilk programını düzenleyecek. Program 5 Ağustos 2022'de Girne Belediyesi’nin ev sahipliğinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) gerçekleştirilecek.


 UCLG-MEWA 11. DÜNYA KENTSEL FORUMU’NDA: ŞEHİRLERİMİZİ DÖNÜŞTÜRMEK

Her iki yılda bir BM Habitat tarafından düzenlenen Dünya Kentsel Forumu’nun (WUF) on birincisi, 26-30 Haziran 2022 tarihlerinde, “Daha iyi bir kentsel gelecek için şehirlerimizi dönüştürmek” mottosuyla Polonya’nın Katowice şehrinde gerçekleşti.


 UCLG Yönetim Kurulu Sevilla’da: Barışı Teşvik Etmek

UCLG Yönetim Kurulu, 13-15 Haziran tarihlerinde İspanya'nın Sevilla kentinde “Yerel ve Bölgesel Yönetimler Acil Durumların Ön Safında Barışı Teşvik Ediyor” temasıyla gerçekleştirildi. Etkinlikte, yönetim organlarının yenilenmesiyle ilgili yasal konular da dahil olmak üzere, Ekim ayında Daejeon'a yapılacak olan UCLG Kongresi’ne kadar olan çalışma programı görüşülmüştür. Etkinlik ayrıca katılımcılara Akdeniz Kentsel Göç Forumu'na katılma fırsatı da sunmuştur.


 Bus World Fuarı 26-28 Mayıs’ta İstanbul'da Gerçekleştirildi

Dünyanın en büyük otobüs araçları fuarı olan ‘Bus World’, 26-28 Mayıs tarihleri ​​arasında İstanbul'da, SIFIR Emisyon temasıyla gerçekleştirildi. Etkinlik; yeni teknolojiler, trendler ve politikalar hakkındaki bilgilerini genişletmek için ulaşıma dair çalışan paydaşları bir araya getirmektedir.


 MEWA Agora: Kentler İÇİN YENİ BİR DERGİ

2013’ten bu yana ‘Newsletter’ süreli yayınıyla üye ve paydaşlarına ulaşan UCLG-MEWA, hem adı ve tasarımı hem de içeriği yenilenen MEWA Agora ile üç ayda bir sizlerle olacak.


 UCLG-MEWA KONGRESİ: 2022-2025 DÖNEMİ BAŞLIYOR

Üç yılda bir düzenlenen UCLG-MEWA Kongre’sinin yedincisi, 25-27 Mayıs’ta Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlendi. Kongre ile Teşkilat’ın Başkanlık Divanı, Yönetim Organları, Komite Başkanlık Divanları, Stratejik Öncelikleri ve Anatüzüğü yenilendi. Kongre, aynı zamanda Desantralize İşbirliği Eğitimi’ne ve çevre ile kentsel mobiliteye dair iki tematik panele ev sahipliği yaptı.


 “KRİZ BAĞLAMINDA GÖÇ VE YERİNDEN EDİLME” KARŞILIKLI ÖĞRENME PROGRAMI

“Kriz Bağlamında Göç ve Yerinden Edilme: Yerel ve Bölgesel Yönetimler Hayat Kurtarmak ve Korumak için Ne Yapıyor?” başlıklı karşılıklı öğrenme programı 11-13 Nisan tarihleri arasında çevrim içi olarak gerçekleştirildi.


 ENTEGRE SU KAYNAKLARI YÖNETİMİ EĞİTİMİ AMMAN'DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Belediye Başkanları Küresel İklim ve Enerji Sözleşmesi (GCoM), UCLG ve Sürdürülebilir Kentler Birliği (ICLEI) tarafından yürütülen Küresel-Bölgesel Koordinasyon Projesi çerçevesinde UCLG-MEWA tarafından organize edilen ve Amman Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı Entegre Su Kaynakları Yönetimi Eğitimi, 30-31 Mart tarihlerinde düzenlendi.


 EKO-İKLİM ZİRVESİ 30-31 MART’TA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ankara Ticaret Odası öncülüğünde ATO Congressium’da düzenlenen EKO-İKLİM Zirvesi/Fuarı, 30-31 Mart tarihlerinde gerçekleştirildi. Özel sektör, kamu ve yerel yönetimlerden çok sayıda paydaşın bulunduğu zirvede eş zamanlı birçok oturumla iklim krizi ve krizin çeşitli sektörlere etkileri tartışıldı.


 ÇOCUKLAR İÇİN 'GREEN REFUGEES' EĞİTİMİ İSTANBUL'DA DÜZENLENDİ

Suriyeli mülteci çocuklar ve Türk çocuklar için iklim farkındalığı oluşturmayı amaçlayan interaktif eğitim, İstanbul’un Sultanbeyli ilçesindeki bir ortaokulda gerçekleştirildi.


 UCLG-MEWA ARAP SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA FORUMU’NA KATILDI

ESCWA (Birleşmiş Milletler Batı Asya Ekonomik ve Sosyal Komisyonu) tarafından düzenlenen Arap Sürdürülebilir Kalkınma Forumu (AFSD), 15-17 Mart tarihleri arasında Beyrut’ta gerçekleştirildi.


 BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYESİ 2050 VİZYONU ÇALIŞTAYLARI DEVAM EDİYOR

Büyükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen “2050 Büyükçekmece Vizyonu” kapsamında düzenlenen Çevre ve Göç Çalıştayları 18 Mart 2022’de gerçekleştirildi.


 SÜRDÜRÜLEBİLİR KENTLER ZİRVESİ KADIKÖY BELEDİYESİ VE ICLEI EV SAHİPLİĞİNDE DÜZENLENDİ

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Uluslararası Sürdürülebilir Kentler Birliği (ICLEI) Genel Sekreteri Gino Van Begin ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in çağrısı ile düzenlenen Sürdürülebilir Kentler Zirvesi, 18 Mart 2022’de Kozyatağı Kültür Merkezi’nde hibrit olarak gerçekleştirildi.


 MOĞOLİSTAN İSTANBUL BAŞKONSOLOSU’NDAN UCLG-MEWA’YA ZİYARET

Moğolistan İstanbul Başkonsolosu Khishigsuren Sharav, Moğolistan eski İçişleri Bakanı ve milletvekili, şimdiki Moğolistan Yerel Yönetimler Birliği Başkanı Batbold Sundui, ve Moğolistan-Türkiye İş Konseyi Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ganbayar G. Harnuud 22 Mart’ta UCLG-MEWA’yı ziyaret etti.


 FİLİSTİNLİ BAKANDAN UCLG-MEWA’YA ZİYARET

Filistin Yerel Yönetimler Bakanı Majdi Al Saleh, 18 Mart tarihinde İstanbul’da bulunan UCLG-MEWA Genel Sekreterliği’ne çalışma ziyareti gerçekleştirdi.


 UCLG DÜNYA TEŞKİLATI İSTİŞARE TOPLANTISI 21-25 ŞUBAT’TA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

UCLG Dünya Teşkilatının 2017 yılından bu yana yönetim organları, bölge teşkilatları ve ilgili paydaşları ile bir araya gelerek yaptığı istişare toplantısı, bu sene 21-25 Şubat tarihleri arasında hibrit olarak Barselona’da gerçekleştirildi.


 SÜRDÜRÜLEBİLİR ENERJİ VE İKLİM EYLEM PLANI EĞİTİMİ 16 ŞUBAT'TA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı (SECAP) eğitimi, UCLG-MEWA ve EU4 Energy Transition tarafından 16 Şubat'ta Kocaeli'de gerçekleştirildi.


 İKLİM ŞURASI 21-25 ŞUBAT TARİHLERİ ARASINDA KONYA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 21-25 Şubat 2022 tarihleri arasında Konya’da gerçekleştirilen İklim Şurası’nın Yerel Yönetimler Komisyonu; bakanlık, yerel yönetim, STK, üniversite temsilcileri ve UCLG-MEWA’nın da katılımıyla tamamlandı.

DUYURULAR

 TAZİYE | TERÖR SALDIRISI | İSTANBUL

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) olarak, Teşkilatımızın Genel Sekreterliğinin de yer aldığı İstanbul’da 13 Kasım’da yaşanan ve sivil can kayıplarına sebep olan terör saldırısını lanetliyoruz. UCLG-MEWA, bölgemizdeki istikrar ve güven ortamını tehdit eden her türlü terörist eylemin karşısındadır. Saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz. Bu vesileyle, tüm dünyadan bizlere iyi dilek ve taziye mesajlarını ileten yerel yönetim dostlarımıza da teşekkür ederiz.

 UCLG-MEWA KENTSEL DİRENÇLİLİK EĞİTİMİ, 1-2 KASIM

UCLG-MEWA, UCLG Learning, UNDRR ve ATO tarafından organize edilen “Arap Kentler için Afet Risk Azaltma (ARA) ve Kentsel Dirençlilik Eğitimi” 1-2 Kasım’da Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dibba Al Fujaira kentinde gerçekleşecek.

 UCLG-MEWA YÖNETİM KURULU KASIM AYINDA TOPLANACAK

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı’nın (UCLG-MEWA)Yönetim Kurulu Toplantısı 23-24 Kasım 2022 tarihlerinde Gebze Belediyesi’nin ev sahipliğinde Bilişim Vadisi’nde gerçekleştirilecektir.

 6. TAHRAN ALTIN KERPİÇ ÖDÜLÜ DUYURULDU

6. Tahran Altın Kerpiç Ödülü 31 Ekim - 1 Kasım tarihlerinde, Tahran'da gerçekleştirilecek. Tahran Belediyesi ile Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Programı (UN-HABITAT) işbirliğinde düzenlenen Ödül, “Kentte İnsan Odaklı Kalkınma, Sosyal Dinamizm ve Kültürel İçerme” konularına odaklanacak. Proje girişleri, 7 Ekim'e kadar web sitesinde yapılabilir.

  YENİ MEWA AGORA SAYISI: DESANTRALİZE İŞBİRLİĞİ

UCLG-MEWA’nın yeni dergisi MEWA Agora’nın ikinci sayısı çıktı! Desantralize işbirliğini odağına alan sayıda; MEWA Bölgesi’nde şehirler arası kalkınma iş birliğine değinen Başyazıyı, Durban Üniversitesi’nden Sogen Moodley’nin görüş yazısını, UCLG-MEWA’nın yeni Başkanı Tayseer Abu Sneineh ile röportajı ve desantralize işbirliğine dair 2018 tarihli “Atıksu ve Belediye Su Sistemleri Yönetimi” iyi uygulamasını okuyabilirsiniz.

 İRAN' DA KENTSEL YÖNETIM YAZ OKULU

Tahran Belediyesinin girişimi olan Asya Belediye Başkanları Forumu, Iran’da bulunan Allameh Tabataba’i Üniversitesi ile işbirliği yaparak Kentsel Yönetim konulu birinci yaz okulu programını düzenliyor.

 UCLG-MEWA TOPLUMSAL CİNSİYET GÜNDEMİ İLE GİRNE'DE

UCLG-MEWA Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi, UCLG-MEWA Kongresi'22 ardından yeni komite başkanlık divanı ile ilk programını düzenleyecek. Program 5 Ağustos 2022'de Girne Belediyesi’nin ev sahipliğinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) gerçekleştirilecek.

 EYLEM ÇAĞRISI: AFGANİSTAN DEPREMİ

UCLG-MEWA, Afganistan'da 21 Haziran'da ülkenin Paktika eyaletini vuran ve binden fazla kişinin ölümüyle ve yaralanmasıyla sonuçlanan deprem kurbanlarının ailelerine derin üzüntüsünü belirtip, acılarını paylaşıyor.

  İRAN AKILLI ŞEHIR FUARI 2022

3-5 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilecek olan 3. Iran Smart City Fuar & Konferansı’na davetlisiniz. İran İçişleri Bakanlığı’nın yardımları ile düzenlenen program, katılımcıların ağlarını geliştirmesi ve “Akıllı Şehir Uygulamaları” konusunda kapasite gelişimini desteklemeyi amaçlamaktadır.

 TAHRAN KARDEŞ ŞEHİRLER FESTİVALİ

Tahran Belediyesi, kardeş şehirlerini; deneyimlerini paylaşmak ve ortak projeler geliştirmek, çok taraflı işbirliğini teşvik etmek için Tahran'ın Kardeş Şehirler Festivali’ne katılmaya davet ediyor.

TWITTER