2022 UCLG-MEWA İSTİŞARESİ'NİN ARDINDAN

UCLG-MEWA İstişare Toplantısı, “Bölgesel Sinerjiyi Yeniden Canlandırmak” mottosuyla 15-16 Şubat 2022 tarihlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Kocaeli’de gerçekleştirildi.


 FATİH VLR DANIŞMA KURULU İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Fatih Belediyesi tarafından hazırlanacak Gönüllü Yerel Değerlendirme (VLR) için Danışma Kurulu toplantısı 1 Şubat'ta İstanbul Fatih Belediyesi Kütüphanesinde gerçekleştirildi.


 UCLG-MEWA’DAN ENERJİ DÖNÜŞÜMÜ İÇİN AB PROJE OFİSİ'NE ZİYARET

UCLG-MEWA Genel Koordinatörü Salim Korkmaz ve Uluslararası Kuruluşlarla İlişkiler Koordinatörü Bükre Türksoy, 14 Ocak 2022 tarihinde Enerji Dönüşümü için AB proje ofisini ziyaret ederek Batı Balkanlar ve Türkiye’de Belediye Başkanları Sözleşmesi Proje Lideri Daiva Matonienė ile bir görüşme gerçekleştirdiler.


 İKLİM ŞURASI YEREL YÖNETİMLER KOMİSYONU TOPLANDI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından oluşturulan İklim Şurası Yerel Yönetim Komisyonu, Ocak ayında üç toplantı gerçekleştirdi. Online olarak gerçekleştirilen toplantıların ilki 7 Ocak, ikincisi 12 Ocak, üçüncüsü ise 26 Ocak 2022 tarihlerinde yapıldı.


 KENTLER İÇİN ERİŞİLEBİLİR TURİZM REHBERİ ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

21-22 Ekim 2021’de Girne Belediyesi’nin ev sahipliğinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleşen MEWA Erişilebilir Turizm Çalıştayı’nın çıktısı olarak Kentler için Erişilebilir Turizm Rehberi yayınlanacak.


 BLOOMBERG KÜRESEL BELEDİYE BAŞKANLARI YARIŞMASI'NDA 2021'İN KAZANANLARI BELLİ OLDU

Amman Belediyesi “Amman Dinliyor” projesiyle, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise “Askıda Fatura” projesiyle 2021 yılı Bloomberg Küresel Belediye Başkanları Yarışması’nı kazanan 15 belediyeden ikisi oldular.


 SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA AMAÇLARI YEREL İZLEME EĞİTİMİ

Yakın zaman önce tamamlanan İzmir ve Sultanbeyli VLR raporlarının ve son olarak Karatay’ın ardından İstanbul’un Fatih ilçesi de 2022 yılı raporlama sürecine hazırlanıyor.


 UCLG DÜNYA KONSEYİ 16-18 KASIM 2021’DE BARSELONA’DA TOPLANDI

UCLG Dünya Konseyi, 16-18 Aralık 2021 tarihleri arasında, İspanya’nın Barselona kentinde, UCLG’nin stratejik bir ortağı olan Dünya Akıllı Şehirler Fuar ve Kongresi bağlamında “Akıllı Şehirler ve Bölgeler, Ortak Gündemin Ayakları” ana teması altında gerçekleşti.


 BELEDİYE HİZMETLERİNE ÖZEL SEKTÖR KATILIMI EĞİTİMİ ARNAVUTLUK AYAĞI DÜZENLENDİ

UNDP İstanbul Uluslararası Özel Sektör ve Kalkınma Merkezi'nin (IICPSD) UCLG-MEWA ile iş birliğinde düzenlediği “Belediye Hizmetlerine Özel Sektör Katılımı” eğitiminin Arnavutluk ayağı çevrim içi olarak 23 Kasım’da gerçekleşti.


 FİNLANDİYA ORTA DOĞU ENSTİTÜSÜ’NDEN UCLG-MEWA’YA ZİYARET

Finlandiya Orta Doğu Enstitüsü (FIME) temsilcileri ve bir grup Finlandiyalı üniversite öğrencisi, 26 Ekim 2021 tarihinde, Finlandiyalı üniversite öğrencilerine yönelik Türk dış politikası ve uluslararası ilişkiler alanında düzenledikleri bir dizi çalışma ziyareti kapsamında UCLG-MEWA’yı ziyaret etti.


 GREEN REFUGEES PROJESİNİN KURUCUSUNDAN UCLG-MEWA’YA ÇALIŞMA ZİYARETİ

Green Refugees Projesi’nin kurucusu ve AB iklim değişikliği ve gıda güvenliği konusunda sertifikalı bir eğitmen ve danışman olan Dr. Chaden Diyab, Green Refugees Projesi kapsamında UCLG-MEWA ile iş birliği olanaklarını görüşmek üzere 9 Kasım 2021 tarihinde UCLG-MEWA'ya bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi.


 UCLG-MEWA TEMEL EMİSYON ENVANTERİ METODOLOJİSİ ÇALIŞTAYI’NA KATILDI

UCLG-MEWA; Enerji Dönüşümü için AB: Batı Balkanlar ve Türkiye'de Belediye Başkanları Sözleşmesi Projesi kapsamında 27-28 Ekim 2021 tarihlerinde gerçekleştirilen “Temel Emisyon Envanteri Metodolojisi Çalıştayı”na katıldı.


 UCLG-MEWA YÖNETİM KURULU VE KONSEY TOPLANTISI

Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı ile Göç Küresel Görev Gücü Yıllık Değerlendirme Toplantısı, Balıkesir’de düzenlendi.


 MEWA BÖLGESİ ERİŞİLEBİLİR TURİZM ÇALIŞTAYI GİRNE’DE DÜZENLENDİ

Çalıştay’da dezavantajlı grupların sorunları yerel yönetimler perspektifinden ele alındı.


 UCLG VE UCLG-MEWA’DAN KÜTAHYA TEMASLARI

Kütahya Valisi Ali Çelik ve Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık'a çalışma ziyaretlerinde bulunuldu.


 AZERBAYCAN HEYETİNDEN UCLG-MEWA’YA ZİYARET

Azerbaycan Milletvekili Fatma Yıldırım, Berde Belediye Başkanı Sadıq Halilov ve Azerbaycan Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Tofiq Hesenov, UCLG-MEWA’ya çalışma ziyareti gerçekleştirdi.


 SKA’LARIN YERELLEŞTİRİLMESİ GİRNE EĞİTİM PROGRAMI

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Eğitim Programı: Yerelleştirme&İzleme, 18-19 Ekim 2021 tarihinde gerçekleştirildi.


 ARACI ŞEHİRLER KÜTAHYA’DA ELE ALINDI

UCLG 2. Aracı Şehirler Dünya Forumu “Dirençli Bir Gelecek İçin Yaşama Sistemleri” temasıyla düzenlendi.


 RAFAH BELEDİYESİ HEYETİNDEN UCLG-MEWA’YA ZİYARET

Filistin’den Rafah Belediye Başkanı Dr. Ahmad Al Soofi ve beraberindeki heyet, Teşkilatımıza çalışma ziyaretinde bulundu.


 KENTLER VE MÜLTECİLERE İLİŞKİN KÜRESEL MUTABAKAT’A KATKILARI ETKİNLİĞİ

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ve Göç Küresel Görev Gücü (GTFM), 22 Eylül 2021’de “Kentler ve Mültecilere İlişkin Küresel Mutabakat’a Katkıları” başlıklı çevrim içi bir etkinlik düzenledi.

DUYURULAR

 TAZİYE | TERÖR SALDIRISI | İSTANBUL

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) olarak, Teşkilatımızın Genel Sekreterliğinin de yer aldığı İstanbul’da 13 Kasım’da yaşanan ve sivil can kayıplarına sebep olan terör saldırısını lanetliyoruz. UCLG-MEWA, bölgemizdeki istikrar ve güven ortamını tehdit eden her türlü terörist eylemin karşısındadır. Saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz. Bu vesileyle, tüm dünyadan bizlere iyi dilek ve taziye mesajlarını ileten yerel yönetim dostlarımıza da teşekkür ederiz.

 UCLG-MEWA KENTSEL DİRENÇLİLİK EĞİTİMİ, 1-2 KASIM

UCLG-MEWA, UCLG Learning, UNDRR ve ATO tarafından organize edilen “Arap Kentler için Afet Risk Azaltma (ARA) ve Kentsel Dirençlilik Eğitimi” 1-2 Kasım’da Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dibba Al Fujaira kentinde gerçekleşecek.

 UCLG-MEWA YÖNETİM KURULU KASIM AYINDA TOPLANACAK

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı’nın (UCLG-MEWA)Yönetim Kurulu Toplantısı 23-24 Kasım 2022 tarihlerinde Gebze Belediyesi’nin ev sahipliğinde Bilişim Vadisi’nde gerçekleştirilecektir.

 6. TAHRAN ALTIN KERPİÇ ÖDÜLÜ DUYURULDU

6. Tahran Altın Kerpiç Ödülü 31 Ekim - 1 Kasım tarihlerinde, Tahran'da gerçekleştirilecek. Tahran Belediyesi ile Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Programı (UN-HABITAT) işbirliğinde düzenlenen Ödül, “Kentte İnsan Odaklı Kalkınma, Sosyal Dinamizm ve Kültürel İçerme” konularına odaklanacak. Proje girişleri, 7 Ekim'e kadar web sitesinde yapılabilir.

  YENİ MEWA AGORA SAYISI: DESANTRALİZE İŞBİRLİĞİ

UCLG-MEWA’nın yeni dergisi MEWA Agora’nın ikinci sayısı çıktı! Desantralize işbirliğini odağına alan sayıda; MEWA Bölgesi’nde şehirler arası kalkınma iş birliğine değinen Başyazıyı, Durban Üniversitesi’nden Sogen Moodley’nin görüş yazısını, UCLG-MEWA’nın yeni Başkanı Tayseer Abu Sneineh ile röportajı ve desantralize işbirliğine dair 2018 tarihli “Atıksu ve Belediye Su Sistemleri Yönetimi” iyi uygulamasını okuyabilirsiniz.

 İRAN' DA KENTSEL YÖNETIM YAZ OKULU

Tahran Belediyesinin girişimi olan Asya Belediye Başkanları Forumu, Iran’da bulunan Allameh Tabataba’i Üniversitesi ile işbirliği yaparak Kentsel Yönetim konulu birinci yaz okulu programını düzenliyor.

 UCLG-MEWA TOPLUMSAL CİNSİYET GÜNDEMİ İLE GİRNE'DE

UCLG-MEWA Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi, UCLG-MEWA Kongresi'22 ardından yeni komite başkanlık divanı ile ilk programını düzenleyecek. Program 5 Ağustos 2022'de Girne Belediyesi’nin ev sahipliğinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) gerçekleştirilecek.

 EYLEM ÇAĞRISI: AFGANİSTAN DEPREMİ

UCLG-MEWA, Afganistan'da 21 Haziran'da ülkenin Paktika eyaletini vuran ve binden fazla kişinin ölümüyle ve yaralanmasıyla sonuçlanan deprem kurbanlarının ailelerine derin üzüntüsünü belirtip, acılarını paylaşıyor.

  İRAN AKILLI ŞEHIR FUARI 2022

3-5 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilecek olan 3. Iran Smart City Fuar & Konferansı’na davetlisiniz. İran İçişleri Bakanlığı’nın yardımları ile düzenlenen program, katılımcıların ağlarını geliştirmesi ve “Akıllı Şehir Uygulamaları” konusunda kapasite gelişimini desteklemeyi amaçlamaktadır.

 TAHRAN KARDEŞ ŞEHİRLER FESTİVALİ

Tahran Belediyesi, kardeş şehirlerini; deneyimlerini paylaşmak ve ortak projeler geliştirmek, çok taraflı işbirliğini teşvik etmek için Tahran'ın Kardeş Şehirler Festivali’ne katılmaya davet ediyor.

TWITTER