DR. YOUSSEF AL SHAWARBEH, UCLG-MEWA YEREL YÖNETİM SÖYLEŞİLERİNİN KONUĞU OLDU

UCLG-MEWA, yerel yönetim söyleşileri kapsamında Amman Büyükşehir Belediye Başkanı ve UCLG-MEWA Eş Başkanı Dr. Youssef Al Shawarbeh’i konuk etti.


 GENEL SEKRETER DUMAN, COLLINGWOOD DÜNYA ZİRVESİ’NE KATILDI

Duman: "COVID-19 'un en büyük sonucu, toplumların her alandaki kırılganlığını çok acı biçimde tüm dünyaya göstermesidir."


 TAYSEER ABU SNEINEH, UCLG-MEWA YEREL YÖNETİM SÖYLEŞİLERİNİN KONUĞU OLDU

UCLG-MEWA Yerel Yönetim Söyleşilerinde, Filistin’den El Halil Belediye Başkanı Tayseer Abu Sneineh’i konuk etti.


 TÜRKİYE VE MEWA BÖLGESİ İLK VLR ÇALIŞMASINA HAZIRLANIYOR

Sultanbeyli Belediyesi, Türkiye’de ve MEWA Bölgesi’nde bir ilke imza atmaya hazırlanıyor.


 DR. IRAJ SHAHIN BAHER, UCLG-MEWA YEREL YÖNETİM SÖYLEŞİLERİNİN KONUĞU OLDU

Baher: Virüsle mücadele sürecinde alınan tüm tedbirlere ek olarak, ihtiyaç sahibi 15.000 aileye ulaştık.


 YÜCEL YILMAZ: “SİYASET ÜSTÜ BİR YÖNETİM ANLAYIŞININ BAŞLANGICI KENT KONSEYİNDEN GEÇMEKTEDİR”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve UCLG-MEWA Eş Başkanı Yücel Yılmaz, UCLG-MEWA Yerel Yönetim Söyleşilerinin konuğu oldu.


 ÜLGÜR GÖKHAN: PANDEMİ, YEREL YÖNETİMLERİN ÖNEMİNİ BİR KEZ DAHA ORTAYA KOYDU

Çanakkale Belediye Başkanı ve UCLG-MEWA Konsey Üyesi Ülgür GÖKHAN, UCLG-MEWA Yerel Yönetim Söyleşilerinin konuğu oldu.


  UCLG-MEWA YEREL YÖNETİM SÖYLEŞİLERİ TÜRKİYE KENT KONSEYLERİ BİRLİĞİNİ AĞIRLADI

UCLG-MEWA Yerel Yönetim Söyeşileri kapsamında, Türkiye Kent Konseyleri Birliği (TKKB) Başkanı Mürsel Sabancı, TKKB Yönetim Kurulu Üyesi Nuray Akçasoy ve TKKB Denetim Kurulu Üyesi Hasan Soygüzel ile 28 Temmuz Salı günü “Koranavirüs Sürecinde Kent Konseyleri” başlıklı çevrimiçi söyleşi gerçekleştirildi.


 ALİM IŞIK: KÜTAHYA İÇİLEBİLİR JEOTERMAL KAYNAKLARA SAHİP TEK DÜNYA ŞEHRİ

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, UCLG-MEWA Yerel Yönetim Söyleşileri’nin Konuğu Oldu.


 KALKINMA POLİTİKA FORUMU (PFD) AVRUPA VE KOMŞU BÖLGELER ÇEVRİMİÇİ TOPLANTISI

Kalkınma Politika Forumu (PFD) Avrupa ve Komşu Bölgeler Toplantısı, 17 Temmuz 2020 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.


 UCLG-MEWA GENEL SEKRETERİ ‘COLLINGWOOD DÜNYA ZİRVESİ’ HAZIRLIK TOPLANTISINA KATILDI

Şehirlerde Yaşam Alanları: Collingwood Dünya Zirvesi Çevrimiçi Hazırlık Toplantısı, Kanada Günü Vesilesiyle 2 Temmuz’da gerçekleştirildi.


 SAADIE: ‘PANDEMİ SÜRECİNDEKİ TECRÜBELERİMİZDEN GELECEK İÇİN DERS ÇIKARMALIYIZ’

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA), 1 Temmuz 2020 tarihinde düzenlediği “Koronavirüs ile Mücadele Sürecinde Yerel Yönetimlerin Rolü ve Normalleşme” başlıklı yerel yönetim söyleşisinde, aynı zamanda teşkilatın başkanlık görevini de yürüten Lübnan Dannieh Belediyeler Birliği Başkanı Mohamad Saadie’yi konuk etti.


 ÇEVRESEL VERİLER WEBİNARI

UCLG-MEWA Çevre Komitesi, CDP ve ICLEI ortaklığında 23 Haziran 2020’de gerçekleştirilen “Çevresel Veriler Neden Ölçülmeli, İzlenmeli ve Yönetilmeli?” konulu webinarda yerel yönetimlerde veri temelli iklim eylemi ele alındı.


 MAHMUT ÖZÇINAR: KKTC'DE ZAMANINDA ALINAN TEDBİRLER VAKA SAYISINI SIFIRLADI

UCLG-MEWA Yerel Yönetim Söyleşileri kapsamında 26 Haziran tarihinde gerçekleştirilen canlı yayına Güzelyurt Belediye Başkanı, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği (KTBB) Başkanı ve aynı zamanda UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Üyesi Mahmut Özçınar konuk oldu.


 7. AMF YÖNETIM KURULU TOPLANTISI

Asya Belediye Başkanları Forumu (AMF) 7.Yönetim Kurulu Toplantısı, çevrimiçi olarak 22 Haziran 2020 tarihinde gerçekleştirildi.


 UCLG-MEWA YEREL YÖNETİM SÖYLEŞİLERİNİN KONUĞU RASİM ARI

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA), 10 Haziran tarihinde gerçekleştirdiği “Koronavirüs İle Mücadele Sürecinde Yerel Yönetimlerin Rolü Ve Normalleşme” başlıklı UCLG-MEWA Yerel Yönetim Söyleşileri’nde, teşkilatın saymanlık görevini de yürüten Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’yı konuk etti


 UCLG-MEWA GENEL SEKRETERİ MEHMET DUMAN RUPAM SÖYLEŞİLERİNE KONUK OLDU

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Genel Sekreteri Mehmet Duman, 5 Haziran 2020 tarihinde İstanbul Rumeli Üniversitesi Küresel Politikalar Araştırma Merkezi’nin (RUPAM) düzenlediği söyleşinin konuğu oldu


 GOLD V ORTA DOĞU VE BATI ASYA BÖLGESEL RAPORU

Küresel Gündemlerin Yerelleştirilmesi' konulu GOLD V Raporu, beşinci baskısında, 2016'dan bu yana en az bir kez Ulusal Gönüllü Gözden Geçirme Raporu sunan 142 ülkede (dünya nüfusunun %86'sını temsil etmektedir) küresel gündemlerin uygulanmasına ilişkin değerlendirmeleri ayrıntılı olarak inceliyor. 5. GOLD Raporu’ndan alınan Orta Doğu ve Batı Asya Bölgesel Raporu bu ay okurlara sunuldu


 UCLG YÖNETİM KURULU

UCLG’nin 2020 yılındaki ilk Yönetim Kurulu Toplantısı, 27-29 Mayıs 2020 tarihleri arasında gerçekleştirildi. İtalya’nın Roma şehrinde yapılması planlanan toplantı, mevcut salgın nedeniyle online olarak düzenlendi.


 YEREL TOPLUM VE MÜLTECİLER İÇİN İSTİHDAM VE GİRİŞİMCİLİĞİN DESTEKLENMESİ

Yerel Toplum ve Mülteciler için İstihdam ve Girişimciliğin Desteklenmesi: Ev Sahibi Yerel Yönetimler Açısından COVID-19 Krizinin Getirdiği Yeni Zorluklar - Bölüm 1

DUYURULAR

 TAZİYE | TERÖR SALDIRISI | İSTANBUL

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) olarak, Teşkilatımızın Genel Sekreterliğinin de yer aldığı İstanbul’da 13 Kasım’da yaşanan ve sivil can kayıplarına sebep olan terör saldırısını lanetliyoruz. UCLG-MEWA, bölgemizdeki istikrar ve güven ortamını tehdit eden her türlü terörist eylemin karşısındadır. Saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz. Bu vesileyle, tüm dünyadan bizlere iyi dilek ve taziye mesajlarını ileten yerel yönetim dostlarımıza da teşekkür ederiz.

 UCLG-MEWA KENTSEL DİRENÇLİLİK EĞİTİMİ, 1-2 KASIM

UCLG-MEWA, UCLG Learning, UNDRR ve ATO tarafından organize edilen “Arap Kentler için Afet Risk Azaltma (ARA) ve Kentsel Dirençlilik Eğitimi” 1-2 Kasım’da Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dibba Al Fujaira kentinde gerçekleşecek.

 UCLG-MEWA YÖNETİM KURULU KASIM AYINDA TOPLANACAK

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı’nın (UCLG-MEWA)Yönetim Kurulu Toplantısı 23-24 Kasım 2022 tarihlerinde Gebze Belediyesi’nin ev sahipliğinde Bilişim Vadisi’nde gerçekleştirilecektir.

 6. TAHRAN ALTIN KERPİÇ ÖDÜLÜ DUYURULDU

6. Tahran Altın Kerpiç Ödülü 31 Ekim - 1 Kasım tarihlerinde, Tahran'da gerçekleştirilecek. Tahran Belediyesi ile Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Programı (UN-HABITAT) işbirliğinde düzenlenen Ödül, “Kentte İnsan Odaklı Kalkınma, Sosyal Dinamizm ve Kültürel İçerme” konularına odaklanacak. Proje girişleri, 7 Ekim'e kadar web sitesinde yapılabilir.

  YENİ MEWA AGORA SAYISI: DESANTRALİZE İŞBİRLİĞİ

UCLG-MEWA’nın yeni dergisi MEWA Agora’nın ikinci sayısı çıktı! Desantralize işbirliğini odağına alan sayıda; MEWA Bölgesi’nde şehirler arası kalkınma iş birliğine değinen Başyazıyı, Durban Üniversitesi’nden Sogen Moodley’nin görüş yazısını, UCLG-MEWA’nın yeni Başkanı Tayseer Abu Sneineh ile röportajı ve desantralize işbirliğine dair 2018 tarihli “Atıksu ve Belediye Su Sistemleri Yönetimi” iyi uygulamasını okuyabilirsiniz.

 İRAN' DA KENTSEL YÖNETIM YAZ OKULU

Tahran Belediyesinin girişimi olan Asya Belediye Başkanları Forumu, Iran’da bulunan Allameh Tabataba’i Üniversitesi ile işbirliği yaparak Kentsel Yönetim konulu birinci yaz okulu programını düzenliyor.

 UCLG-MEWA TOPLUMSAL CİNSİYET GÜNDEMİ İLE GİRNE'DE

UCLG-MEWA Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi, UCLG-MEWA Kongresi'22 ardından yeni komite başkanlık divanı ile ilk programını düzenleyecek. Program 5 Ağustos 2022'de Girne Belediyesi’nin ev sahipliğinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) gerçekleştirilecek.

 EYLEM ÇAĞRISI: AFGANİSTAN DEPREMİ

UCLG-MEWA, Afganistan'da 21 Haziran'da ülkenin Paktika eyaletini vuran ve binden fazla kişinin ölümüyle ve yaralanmasıyla sonuçlanan deprem kurbanlarının ailelerine derin üzüntüsünü belirtip, acılarını paylaşıyor.

  İRAN AKILLI ŞEHIR FUARI 2022

3-5 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilecek olan 3. Iran Smart City Fuar & Konferansı’na davetlisiniz. İran İçişleri Bakanlığı’nın yardımları ile düzenlenen program, katılımcıların ağlarını geliştirmesi ve “Akıllı Şehir Uygulamaları” konusunda kapasite gelişimini desteklemeyi amaçlamaktadır.

 TAHRAN KARDEŞ ŞEHİRLER FESTİVALİ

Tahran Belediyesi, kardeş şehirlerini; deneyimlerini paylaşmak ve ortak projeler geliştirmek, çok taraflı işbirliğini teşvik etmek için Tahran'ın Kardeş Şehirler Festivali’ne katılmaya davet ediyor.

TWITTER