SULTANBEYLİ GÖNÜLLÜ YEREL DEĞERLENDİRME RAPORU ÇALIŞMALARI

Metedoloji Çalışma Grubu yol haritasını belirlemek çevrimiçi olarak toplandı.


 UCLG-MEWA’DAN GAZİOSMANPAŞA KAYMAKAMINA ZİYARET

Genel Sekreter Mehmet Duman, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu’nu makamında ziyaret etti


 YEREL YÖNETİM SÖYLEŞİLERİNİN KONUĞU D-8 GENEL SEKRETERİ BÜYÜKELÇİ SHAARİ

UCLG-MEWA Yerel Yönetim Söyleşileri, D-8 Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri, Büyükelçi Dato' Ku Jaafar Ku Sahaari’yi 25 Kasım 2020 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilen canlı yayında konuk etti.


 UCLG DÜNYA KONSEYİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) Dünya Teşkilatı’nın, Dünya Konseyi açılış oturumu 13 Kasım 2020 Cuma günü gerçekleştirildi.


 “KATILIYORUZ” PROGRAMI 3. DANIŞMA KURULU TOPLANTISI

Yerel Yönetimler ve Sivil Aktörler Arasındaki Sivil Katılımı Geliştirmek için “KATILIYORUZ” Programı’nın üçüncü Danışma Kurulu Toplantısı gerçekleştirldi.


 “ÜST DÜZEY POLİTİKA DİYALOGLARI: EKOLOJİK GEÇİŞ” OTURUMU

UCLG Dünya Konseyi idari toplantıları kapsamında, 12 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirilen “Üst Düzey Politika Diyalogları: Ekolojik Geçiş” başlıklı oturuma UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman katılım sağladı.


 UCLG-MEWA HEYETİ KOCAELİ’DE TEMASLARDA BULUNDU

UCLG-MEWA Başkanı ve Dannieh Belediyeler Birliği Başkanı Mohamed Saadieh, UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman ve Korsayta Belediye Başkanı Mohamad Allouch Kocaeli’de bir dizi ziyaretlerde bulundu.


 UCLG-MEWA SÖYLEŞİLERİNİN KONUĞU HAN YUNUS BELEDİYE BAŞKANI ALAADDİN M. ALBATTA

UCLG-MEWA, Yerel Yönetim Söyleşileri kapsamında Gazze’den Han Yunus Belediye Başkanı Alaaddin M. Albatta’yı konuk etti.


 BELEDİYE HİZMETLERİNE ÖZEL SEKTÖR KATILIMI PROGRAMI

UCLG-MEWA, UNDP, APLA ve Kibar Holding iş birliğinde çevrimiçi düzenlenen 'Belediye Hizmetlerine Özel Sektör Katılımı' eğitim 4 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirildi.


 BAŞKAN SAADIE, TÜRK DÜNYASI BELEDİYELER BİRLİĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

UCLG-MEWA Başkanı Mohamad Saadie, UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman ve beraberindeki heyet, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Dr. Fahri Solak’a çalışma ziyaretinde bulundu.


  UCLG-MEWA VE UN HABİTAT ROAS ÇEVRİMİÇİ TOPLANTISI

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) ve BM Habitat Arap Ülkeleri Bölge Ofisi’nin (UN Habitat ROAS) iş birliğinde, “Kentsel Ekim ve Dünya Kentler Günü” vesilesiyle 26 Ekim 2020 tarihinde ikinci çevrimiçi toplantı gerçekleştirildi.


 UCLG-MEWA YÖNETİM KURULU VE KONSEY TOPLANTISI ÇEVRİMİÇİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

UCLG-MEWA, Yönetim Kurulu ve Konsey Toplantılarını, COVID-19 nedeniyle çevrimiçi olarak, 22 Ekim 2020 tarihinde gerçekleştirdi.


 UCLG-MEWA YEREL YÖNETİM SÖYLEŞİLERİNİN KONUĞU FİLİSTİN YEREL YÖNETİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI MUSA HADID

UCLG-MEWA, 7 Ekim 2020 tarihinde gerçekleştirdiği “Koronavirüs ile Mücadele Sürecinde Yerel Yönetimlerin Rolü ve Normalleşme” başlıklı UCLG-MEWA Yerel Yönetim Söyleşisi’ne, UCLG-MEWA’nın eş başkanlığını yürüten Filistin Yerel Yönetimler Birliği Başkanı ve Ramallah Belediye Başkanı Musa Hadid’i konuk etti.


 BAŞKAN TARHAN, UCLG-MEWA YEREL YÖNETİM SÖYLEŞİLERİNİN KONUĞU OLDU.

UCLG-MEWA Yerel Yönetim Söyleşileri Mezitli Belediye Başkanı ve UCLG-MEWA Konsey Üyesi Neşet Tarhan’ı konuk etti.


 UCLG-MEWA YEREL YÖNETİM SÖYLEŞİLERİNİN KONUĞU GÖLCÜK BELEDİYE BAŞKANI ALİ YILDIRIM SEZER

UCLG-MEWA Yerel Yönetim Söyleşisi’ne, Gölcük Belediye Başkanı ve UCLG-MEWA Denetim Kurulu, Mali Yönetim Komitesi Üyesi ve UCLG-MEWA Konsey Üyesi Av. Ali Yıldırım Sezer’i konuk etti.


 UCLG-MEWA YEREL YÖNETİM SÖYLEŞİLERİNİN KONUĞU BEIT JALA BELEDİYE BAŞKANI NICOLA KHAMIS

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA), 23 Eylül 2020 tarihinde gerçekleştirdiği “Koronavirüs ile Mücadele Sürecinde Yerel Yönetimlerin Rolü ve Normalleşme” başlıklı UCLG-MEWA Yerel Yönetim Söyleşisi’ne, Beit Jala Belediye Başkanı Nicola Khamis’i konuk etti.


 UCLG-MEWA’DAN İSTANBUL VALİLİĞİ’NE ZİYARET

Genel Sekreter Mehmet Duman ve beraberindeki heyet, göreve yeni başlayan İstanbul Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt’u ziyaret edip UCLG-MEWA’nın çalışmaları hakkında bilgi verdi.


 YEREL DÜZEYDE KADINLARIN GÜÇLENDİRİLMESİNE DAİR İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Teşkilatı (UCLG-MEWA) ile Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER) arasında 4 Eylül 2020 tarihinde işbirliği protokolü imzalandı.


 CANACANKATAN: PANDEMİ SÜRECİNDE AKILLI BELEDİYECİLİK ÖN PLANA ÇIKTI

WALD Yönetim Kurulu Üyesi Av. Arb. Emin Canakatan ‘Yerel Yönetim Söyleşilerinin’ konuğu oldu.


 ŞEYMA DÖĞÜCÜ,UCLG-MEWA YEREL YÖNETİM SÖYLEŞİLERİNİN KONUĞU OLDU

Sancaktepe Belediye Başkanı, belediyenin koronavirüsle mücadele sürecindeki faaliyetlerinden bahsetti.

DUYURULAR

 TAZİYE | TERÖR SALDIRISI | İSTANBUL

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) olarak, Teşkilatımızın Genel Sekreterliğinin de yer aldığı İstanbul’da 13 Kasım’da yaşanan ve sivil can kayıplarına sebep olan terör saldırısını lanetliyoruz. UCLG-MEWA, bölgemizdeki istikrar ve güven ortamını tehdit eden her türlü terörist eylemin karşısındadır. Saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz. Bu vesileyle, tüm dünyadan bizlere iyi dilek ve taziye mesajlarını ileten yerel yönetim dostlarımıza da teşekkür ederiz.

 UCLG-MEWA KENTSEL DİRENÇLİLİK EĞİTİMİ, 1-2 KASIM

UCLG-MEWA, UCLG Learning, UNDRR ve ATO tarafından organize edilen “Arap Kentler için Afet Risk Azaltma (ARA) ve Kentsel Dirençlilik Eğitimi” 1-2 Kasım’da Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dibba Al Fujaira kentinde gerçekleşecek.

 UCLG-MEWA YÖNETİM KURULU KASIM AYINDA TOPLANACAK

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı’nın (UCLG-MEWA)Yönetim Kurulu Toplantısı 23-24 Kasım 2022 tarihlerinde Gebze Belediyesi’nin ev sahipliğinde Bilişim Vadisi’nde gerçekleştirilecektir.

 6. TAHRAN ALTIN KERPİÇ ÖDÜLÜ DUYURULDU

6. Tahran Altın Kerpiç Ödülü 31 Ekim - 1 Kasım tarihlerinde, Tahran'da gerçekleştirilecek. Tahran Belediyesi ile Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Programı (UN-HABITAT) işbirliğinde düzenlenen Ödül, “Kentte İnsan Odaklı Kalkınma, Sosyal Dinamizm ve Kültürel İçerme” konularına odaklanacak. Proje girişleri, 7 Ekim'e kadar web sitesinde yapılabilir.

  YENİ MEWA AGORA SAYISI: DESANTRALİZE İŞBİRLİĞİ

UCLG-MEWA’nın yeni dergisi MEWA Agora’nın ikinci sayısı çıktı! Desantralize işbirliğini odağına alan sayıda; MEWA Bölgesi’nde şehirler arası kalkınma iş birliğine değinen Başyazıyı, Durban Üniversitesi’nden Sogen Moodley’nin görüş yazısını, UCLG-MEWA’nın yeni Başkanı Tayseer Abu Sneineh ile röportajı ve desantralize işbirliğine dair 2018 tarihli “Atıksu ve Belediye Su Sistemleri Yönetimi” iyi uygulamasını okuyabilirsiniz.

 İRAN' DA KENTSEL YÖNETIM YAZ OKULU

Tahran Belediyesinin girişimi olan Asya Belediye Başkanları Forumu, Iran’da bulunan Allameh Tabataba’i Üniversitesi ile işbirliği yaparak Kentsel Yönetim konulu birinci yaz okulu programını düzenliyor.

 UCLG-MEWA TOPLUMSAL CİNSİYET GÜNDEMİ İLE GİRNE'DE

UCLG-MEWA Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi, UCLG-MEWA Kongresi'22 ardından yeni komite başkanlık divanı ile ilk programını düzenleyecek. Program 5 Ağustos 2022'de Girne Belediyesi’nin ev sahipliğinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) gerçekleştirilecek.

 EYLEM ÇAĞRISI: AFGANİSTAN DEPREMİ

UCLG-MEWA, Afganistan'da 21 Haziran'da ülkenin Paktika eyaletini vuran ve binden fazla kişinin ölümüyle ve yaralanmasıyla sonuçlanan deprem kurbanlarının ailelerine derin üzüntüsünü belirtip, acılarını paylaşıyor.

  İRAN AKILLI ŞEHIR FUARI 2022

3-5 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilecek olan 3. Iran Smart City Fuar & Konferansı’na davetlisiniz. İran İçişleri Bakanlığı’nın yardımları ile düzenlenen program, katılımcıların ağlarını geliştirmesi ve “Akıllı Şehir Uygulamaları” konusunda kapasite gelişimini desteklemeyi amaçlamaktadır.

 TAHRAN KARDEŞ ŞEHİRLER FESTİVALİ

Tahran Belediyesi, kardeş şehirlerini; deneyimlerini paylaşmak ve ortak projeler geliştirmek, çok taraflı işbirliğini teşvik etmek için Tahran'ın Kardeş Şehirler Festivali’ne katılmaya davet ediyor.

TWITTER